Del pigment a la pintura. Colors i tècniques

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

La pintura és el resultat de la barreja de pigments amb un aglutinant, animal o vegetal, i segons aquest obtindrem un efecte o un altre que condicionarà la visió final de l’obra. Us proposem descobrir les diferents tècniques pictòriques a través d’una visita guiada per una selecció d’obres del Museu d’Art i aprofundir en els procediments pictòrics obervant i experimentant com es preparen els colors i els aglutinants.

METODOLOGIA

L’activitat començarà amb una visita comentada a una selecció d’obres per distingir les diferents tècniques pictòriques. Seguidament, al punt de descoberta, observarem els diferents pigments i aglutinants, i a la sala taller experimentarem les possibilitats que els elements de la natura ens ofereixen per a l’elaboració de pigments. En petits grups de treball prepararem pigments amb productes naturals i farem una pintur tant amb diferents aglutinants.

OBJECTIUS DIDÀCTICS

  • Reconèixer i experimentar diverses tècniques i procediments artístics.
  • Comprendre el procés d’elaboració dels pigments observant i experimentant.
  • Desenvolupar la creativitat i expressar-la utilitzant els codis, la terminologia i els procediments del llenguatge visual i plàstic.

 

NIVELL EDUCATIU
1r i 2n ESO

LLOC DE REALITZACIÓ
Museu d’Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12
Girona

DURADA
2 hores

PREU
Grups de 21 a 30 alumnes: 3,30 €/alumne
Grups de menys de 21 alumnes: 66 €/grup
Indika: 0,99 €/alumne

INSCRIPCIONS
Servei Educatiu del Museu d’Art de Girona
De dilluns a divendres de 10 a 14h

Tel. 972 41 40 58
reserves.girona.acdpc@gencat.cat

 

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.