El gran dia de Girona: anatomia d’un quadre

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

Visita guiada. El gran dia de Girona, del pintor Ramon Martí Alsina, s’exposa a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya. De dimensions excepcionals (5,40 x 11,90 m.) és el quadre més gran pintat a Catalunya. L’obra narra la victòria de la ciutat de Girona sobre l’exèrcit napoleònic, el setembre de 1809, i aquí es converteix en una eina per aprofundir en els episodis històrics i en com aquests són interpretats i exaltats pels artistes.

 

METODOLOGIA

Aquesta activitat proposa l’anàlisi d’un dels quadres més representatius de la ciutat de Girona. A través de l’observació, la interrogació i la formulació d’hipòtesis, els alumnes deduiran el context polític i social de la Guerra del Francès i analitzaran l’obra des del punt de vista plàstic. Així mateix, coneixeran com es restaura un quadre d’aquestes dimensions a través d’un audiovisual.

OBJECTIUS DIDÀCTIQUES

  • Anàlisi i interpretació de l’obra, utilitzant el llenguatge específic de les arts plàstiques.
  • Fomentar l’autonomia davant l’obra d’art i el pensament crític.
  • Conèixer els setges de Girona, valorant-ne els fets, els escenaris i les manifestacions artístiques que hi estan relacionades.
  • Interpretar l’obra de Ramon Martí Alsina, el seu ideari, el procés creatiu d’El gran dia de Girona i el seu significat.
  • Analitzar els fets polítics més rellevants de la construcció de l’estat liberal a Espanya. I valorar les continuïtats i els canvis respecte a l’Antic Règim.

 

NIVELL EDUCATIU
3r, 4t d’ESO i batxillerat

LLOC DE REALITZACIÓ
Antic Hospital de Santa Caterina
Edifici de la Generalitat
Plaça Pompeu Fabra, 1
Girona

DURADA
1 hora i 30 minuts

PREU
Grups de 21 a 30 alumnes: 3,30 €/alumne
Grups de menys de 21 alumnes: 66 €/grup

Indika: 0.99/alumne

INSCRIPCIONS
Servei Educatiu del Museu d’Art de Girona
De dilluns a divendres de 9 a 13 h

Tel. 972 41 40 58
reserves.girona.acdpc@gencat.cat

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.