Art Acció! I Jornada d’Experimentació Artística

Girona, 24 de setembre de 2022

El Museu d’Art de Girona presenta Art-Acció!, I Jornada d’experimentació artística, un nou format pensat per apropar als visitants procediments, tècniques i materials artístics des del vessant de la creativitat i l’exploració en primera persona 

El Museu d’Art de Girona, ofereix una nova jornada de periodicitat anual plena d’oportunitats per a la creativitat. Cada any sota el paraigües d’un determinat material, procediment o tècnica artística, amb les orientacions dels propis artistes i en el context de les obres d’art de la col·lecció, el Museu oferirà un marc per a que el visitant s’inspiri, experimenti i desplegui la seva imaginació i creativitat. Conèixer els materials i la tècnica no és l’objectiu en sí de la jornada, només és un recurs que el Museu posa a l’abast del visitant per oferir una ocasió per a la inspiració i el benestar, en definitiva per a la creativitat.  

La creativitat no és patrimoni exclusiu dels grans savis o artistes. Les persones som, per naturalesa, creatives. A qualsevol edat el nostre cervell és flexible i adaptable a noves i creatives experiències. Som co-creadors de la nostra realitat i podem ser creatius tant en la vida quotidiana com en moments excepcionals.  

 

Edició 2022: EL FANG 

El fang ens connecta amb allò primigeni. El fang i l’origen de la vida està íntimament relacionat en moltíssimes religions i mitologies antigues. La creació a través de l’ordre còsmic dóna lloc a un Demiürg que amassa el fang modelador de l’home, amb la terra i l’aigua, els dos grans elements presents en la naturalesa. El fang és també, en molts casos, el germen de la creació artística. 

Amb les nostres mans modelarem, pressionarem i experimentarem les sensacions que provoca aquest material humit, modelable i suau que és el fang. La seva plasticitat ens permetrà aflorar de manera natural les nostres idees i intencions i descobrir les nostres capacitats creatives. Al llarg de la jornada diversos artistes compartiran amb el visitant la seva experiència amb el fang i alhora ens orientaran, a través de diverses tècniques artístiques, sobre com utilitzar aquest material que ens estimula, ens permet creat i redescobrir-nos. 

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.