El Museu d’Art de Girona se suma als actes del Dia Internacional de les Dones amb la presentació de l’audioguia temàtica md’A en clau de dona

Girona, 8 de març de 2022

El Museu d’Art presenta aquest dissabte, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones, un itinerari temàtic en clau de dona per la seva col·lecció permanent

Es tracta de la primera audioguia temàtica en clau de gènere integrada dins el projecte d’abast nacional Visitmuseum, que compta ja amb un total de 35 audioguies de museus

Un nou itinerari per les obres dels s. XIX i XX, a cura d’Elina Norandi, completa els dos ja existents fins ara, Romànic/Gòtic i Renaixement/Barroc, amb un total de 30 pistes d’àudio en quatre idiomes

__________

El Museu d’Art de Girona presenta en el marc del Dia Internacional de les Dones, l’audioguia temàtica en clau de gènere de la col·lecció permanent, que vol posar en valor i difondre el paper de la dona al llarg del temps i com l’art n’ha estat un reflex. Al llarg d’aquest recorregut es repassa la presència femenina a les obres de l’exposició permanent. La guia s’ha elaborat a partir d’estudis i comentaris elaborat per tres especialistes en recerca sobre les dones en àmbits i sobretot en períodes diferents de l’art i la història.

L’itinerari comença a les sales del Romànic i el Gòtic. Els comentaris en aquestes seccions estan basats en la recerca de Teresa Vinyoles, historiadora medievalista, professora de la Universitat de Barcelona, cofundadora del Centre de Recerca de Dones Duoda i directora científica del Diccionari Biogràfic de Dones.

El segon tram de l’itinerari cobreix el Renaixement i el Barroc. La guia per a aquests períodes ha estat Sílvia Canalda, historiadora de l’art especialitzada en l’estudi de la imatge religiosa en època moderna i professora de la Universitat de Barcelona.

El tercer tram de l’itinerari, que viatja fins el segle XIX i arriba fins als primers anys del segle 20, parteix dels comentaris d’Elina Norandi, historiadora de l’art especialitzada en perspectiva de gènere i professora de l’Escola Superior d’Art i Disseny Llotja de Barcelona. El Museu d’Art de Girona ha acollit diverses exposicions comissariades per Elina Norandi.

Tots els continguts, en un total de 30 pistes d’àudio, es troben disponibles a través de la plataforma Visitmuseum en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). El guió i la producció ha anat a càrrec de l’empresa Trama Media que, sota les indicacions de l’equip del Museu d’Art, han elaborat una proposta de visita amena i distesa alhora que carregada de contingut.

La nova audioguia, integrada dins el projecte d’abast nacional Visitmuseum, estarà disponible a partir d’avui dimarts 8 de març. A partir d’ara, qualsevol visitant del Museu d’Art de Girona es podrà descarregar els àudios gratuïtament, abans de la visita des de qualsevol punt amb connexió internet, o bé a la recepció del museu. Pels visitants que no vulguin o puguin fer la descàrrega directa al seu mòbil, el Museu d’Art facilitarà tauletes i auriculars d’un sol ús per fer el recorregut guiat.

____________________

Visitmuseum, els museus catalans al teu abast

Visitmuseum és un projecte nascut l’any 2015, impulsat des l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, amb la col·laboració amb el Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura. El projecte compta amb un web i una app amb informacions en català, castellà, anglès i francès (així com occità i hebreu en alguns casos) de 254 equipaments patrimonials, dels quals 111 són museus registrats i 143 seus o extensions de museus registrats.

Des del seu naixement, el projecte Visitmuseum ha produït 35 audioguies en idiomes que estan a disposició dels usuaris de manera gratuïta per a la seva l’escolta al museu, com a complement i guia de visita, o des d’altres ubicacions.

____________________

Presentació en forma d’itinerari guiat en clau de dona, a cura d’Elina Norandi

 Dissabte 12 de març, a les 11.00 h

Presentació pública de l’audioguia temàtica i visita guiada en clau de gènere a l’exposició permanent dels segles XIX i XX conduïda per la crítica d’art Elina Norandi.

Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia trucant al 972 20 38 34

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.