El vitraller de la catedral

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

A les sales del Museu observarem les diferències entre l’arquitectura romànica i gòtica i com van aparèixer els vitralls a les esglésies. Coneixerem l’espai vitralls, on s’exposen les taules de vitraller amb què es van fer alguns dels vitralls de la catedral de Girona i anirem a la Catedral mateixa a veure aguns vitralls in situ. Amb el suport de material didàctic ens familiaritzarem amb les eines, els materials i la tècnica del vitrall i amb qüestions com l’obtenció i la decoració del vidre. Acabarem l’activitat fent el nostre propi vitrall al taller.

METODOLOGIA

Començarem l’activitat amb una visita a les sales del Museu, on observarem fragments de vitralls de la catedral i les taules de vitraller amb què se’n van fer alguns. Seguidament visitarem la catedral de Girona, per contemplar els vitralls al seu lloc original i comprendre’n les caracterís- tiques i les funcions. Finalitzarem l’activitat a l’espai de taller del Museu, on farem el nostre propi vitrall imit el vitraller de la catedral.

OBJECTIUS DIDÀCTICS

  • Descobrir el procés d’execució d’un vitrall i el seu significat simbòlic a l’època medieval.
  • Estimular les habilitats d’observació a partir de l’anàlisi del vitrall i la deducció de l’ús d’aquest objecte.
  • Experimentar vivencialment els espais de l’arquitectura gòtica i sensibilitzar envers la valoració del patrimoni cultural.
  • Fomentar la imaginació i la creativitat.

 

NIVELL EDUCATIU
Educació primària

LLOC DE REALITZACIÓ
Museu d’Art de Girona
(Pujada de la Catedral, 12 Girona)
i Catedral de Girona

DURADA
2 hores

PREU
Grups de 21 a 30 alumnes: 3,30 € / alumne
Grups de menys de 21 alumnes: 66 € / grup
Indilka: 1,05 € / alumne

INSCRIPCIONS
Servei Educatiu del Museu d’Art de Girona
De dilluns a divendres de 9 a 13 h

Tel. 972 41 40 58
reserves.girona.acdpc@gencat.cat

Amb la col·laboració de:

 

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.