Estiu als museus de Girona

 

Girona, 7 de juliol de 2021

  • Gironamuseus, la xarxa formada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó, presenten conjuntament la seva programació d’estiu. 
  • Visites teatralitzades o dinamitzades son els formats que Gironamuseus ofereix al públic per gaudir d’una manera singular de l’extraordinari patrimoni històric, artístic, arquitectònic i cultural de la ciutat els vespres del mes de juliol. 

 

Aquest estiu, vine a descobrir els museus de Girona a la fresca del vespre (consulteu el calendari específic de cada visita als respectius webs dels museus o bé a www.gironamuseus.cat)

 

Visita dinamitzada

La veu del vell edifici

 

Museu d’Història de Girona

Tots els dimarts de juliol, a les 19 h

https://www.girona.cat/museuhistoria/cat 

Un recorregut per descobrir la història de l’edifici i els diferents usos que ha tingut al llarg del temps. Coneixerem quins elements es conserven del casal gòtic propietat dels senyors de Cartellà; la funció de cada estança en l’època del Convent de Sant Antoni de Pàdua de frares caputxins; com era l’Institut d’Ensenyament Mitjà de Girona i quan l’edifici es va convertir en Museu.

___________________________________

 

Visita teatralitzada

Amb ulls de dona

 

Museu del Cinema

Tots els dimecres de juliol, a les 19 h

https://museudelcinema.girona.cat/ 

El 1895, en la primera exhibició que els germans Lumière van fer del seu invent més innovador, el cinematògraf, hi havia Alice Guy, secretària de la companyia d’aparells fotogràfics Gaumont, que uns dies més tard es plantaria davant del seu cap amb una idea revolucionària: utilitzar aquell artefacte per anar més enllà de la realitat, per explicar històries de ficció. Amb la il·lusió de fer realitat aquell projecte, Guy es va convertir en la primera directora de cinema de la història i en una de les creadores del gènere de la comèdia, amb la qual feia tremolar els valors de tota una societat.

Més de cent anys després, aquesta pionera poc coneguda ens visitarà per descobrir on són les dones en les històries que ens explica el museu i quin era el seu paper en els espectacles que van precedir el Setè Art. Ella ho va tenir molt difícil per veure reconeguda la seva feina, què en dirà de tot el que havia passat abans que decidís posar-se darrere una càmera?

 

 

Visita dinamitzada

En clau jueva

 

Museu d’Història dels Jueus

Tots els dimecres de juliol, a les 19 h

https://girona.cat/call

Tot defugint la calor dels migdies d’estiu, els dimecres a la tarda del mes de juliol tractarem els trets culturals i socials que marcaven la vida de la comunitat jueva gironina a l’edat mitjana, a través de les sales del Museu d’Història dels Jueus i els carrers del call de Girona.

 

Visita guiada 

La Casa Masó al vespre

 

Casa Masó

Tots els dijous de juliol, a les 19 h

https://rafaelmaso.girona.cat/ 

La Casa Masó és la casa natal de Rafael Masó (1880-1935), una de les obres més importants de la seva arquitectura i l’única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona. La casa s’ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l’època noucentista, i també ofereix unes vistes inèdites de la ciutat amb el mirador privilegiat de la galeria del riu. 

Vine a visitar la Casa Masó als capvespres d’estiu, quan canvia la llum del dia i es comença a donar pas al vespre. Imprescindible reserva prèvia. 

___________________________________

 

Visita teatralitzada

Art en primera persona

 

Museu d’Art de Girona

Tots els dijous de juliol, a les 19 h

www.museuart.cat

Un recorregut dramatitzat per la col·lecció, des del romànic al segle XX, de la mà d’alguns del protagonistes de les seves obres. Artistes, models i personatges diversos prenen vida per explicar-te històries amagades darrera les obres del Museu: desfilaran davant dels vostres ulls en Bernat Martorell (pintor, 1390-1452); la Mela Muter (pintora, 1876-1967) i en Pepet el Gitano, personatge popular a la Girona del principis del s. XX que va acompanyar Santiago Rusiñol en els seus viatges per comarques gironines. Gaudiu d’aquesta visita teatralitzada en què el nostre patrimoni és més viu que mai.

___________________________________

 

Visita dinamitzada a l’exposició temporal

Els Temps de la memòria. Tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona

 

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona

Tots els divendres de juliol, a les 20 h

www.macgirona.cat 

Visita dinamitzada a la nova exposició “El temps de la memòria. Tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona” on es presenten alguns dels objectes més rellevants de les col·leccions del museu. De gran qualitat estètica, les peces exhibides són tresors arqueològics que emocionen, però també són excepcionals per la condició històrica que amaguen. Expliquen històries i memòria històrica de la vida i de la mort. Un recorregut que es fonamenta en les constants biològiques i psicològiques de la naturalesa humana.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.