El Museu d’Art, seu del Festival “Concerts a cegues”

El Museu d’Art serà un dels espais del nou festival amb concerts sorpresa i de proximitat en espais singulars de Girona 

Sota el nom de Concerts a Cegues, el festival proposarà cinc concerts d’aforament molt reduït en diverses localitzacions de la ciutat de Girona, amb l’al·licient que el públic no coneixarà l’artista que va a escoltar fins un cop assegut a la cadira.

Girona tindrà un nou festival a partir d’aquesta tardor. Enmig de l’oferta musical de gran format que omple habitualment la ciutat, els Concerts a Cegues volen aportar una proposta molt més intimista i de proximitat. La cita tindrà lloc entre el 23 de novembre i el 21 de desembre i s’estendrà per diverseslocalitzacions de la ciutat, amb concerts limitats a poques desenes de persones i amb un component sorpresa.

La Casa Masó, el Museu d’Art, la Volta, el Refugi Antiaeri i la Capella de Sant Jaume seran les seus d’un festival al qual el públic assistirà sense conèixer els artistes que hi prendran part. Serà una experiència única, pensada per descobrir noves propostes musicals a través d’un concert irrepetible, amb el públic a tocar dels artistes i en un entorn únic.

El festival està impulsat per la revista i promotora musical La Tornada i pren l’herència dels Concerts a Casa, un projecte que La Tornada va organitzar els anys 2016 i 2017 i amb què va impulsar més de 50 concerts en cases particulars de tot el país.

En aquesta ocasió, els Concerts a Cegues en mantenen la filosofia, però n’adapten el format i prenen com a base tres pilars fonamentals:

Trencar la frontera entre músics i públic. El festival vol reivindicar la música des de la més absoluta proximitat i potenciar un contacte horitzontal entre els músics i els assistents al concert, sense barreres, sense escuts, sense artificis. És per això que els artistes es presentaran sense equip de so ni un escenari que els protegeixi i ens oferiran les cançons tal com van ser ideades; com si les toquessin al menjador de casa seva, en una voluntat de retornar a l’estat més primari de la música.

Reivindicar el plaer de descobrir música. Els Concerts a Cegues volen contribuir a capgirar la forma amb què el públic s’enfronta a la música. Estem acostumats, en gran mesura, a anar a escoltar només allò que coneixem i ignorar centenars de milers de propostes que segur que ens podrien agradar si els donéssim una oportunitat. Per això el festival proposa al públic assistir-hi a cegues, sense conèixer l’artista que es trobaran davant un cop asseguts a la cadira.

Posar en valor els espais únics de què disposa la ciutat de Girona. La música és una molt bona manera de descobrir l’entorn que ens envolta i en una ciutat com Girona aquest entorn és gairebé infinit. Els Concerts a Cegues volen reivindicar aquest patrimoni i, per això, cada concert se celebrarà en un espai diferent de la ciutat. En el procés de recerca d’espais, a més, s’ha volgut contribuir a la diversificació de l’oferta cultural més enllà del barri Vell i s’han incorporat seus en punts com Pedret o Sant Narcís.

 

CONCERTS

Dissabte, 23 de novembre. 12 h

Presó del Museu d’Art (pujada de la Catedral, 12)

 

Dissabte, 30 de novembre. 18 h

Refugi Antiaeri (jardí de la Infància)

 

Dissabte, 7 de desembre. DOBLE SESSIÓ 18 h | 19.30 h

La Cova de La Volta (plaça de l’Assumpció, 15)

 

Dissabte, 14 de desembre. DOBLE SESSIÓ 18 h | 20 h

Casa Masó (carrer Ballesteries, 29)

 

Dissabte, 21 de desembre. 18 h

Capella de Sant Jaume (Carer Pedret, 142)

 

Entrades ja a la venda. Aforament molt limitat

Preu: 7 € anticipada | 10 € taquilles

Punts de venda: www.latornada.cat | Coodetickets

 

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.