Girona celebra el Dia Internacional de l’Art

Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre de 2020

Vuitena edició a Girona i comarques

La vuitena edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà una àmplia programació activitats culturals i artístiques el cap de setmana del 4, 5 i 6 de setembre, a Girona ciutat i comarques.

Aquesta celebració recorda el naixement de Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452: l’any 2011 la UNESCO declarava aquesta data com el Dia Internacional de l’Art amb el propòsit d’apropar als ciutadans diferents formes d’expressió artística.

Enguany, degut a la situació excepcional que estem vivint els actes previstos per a mitjans d’abril s’han traslladat al primer cap de setmana de setembre el que ha de permetre, si tot va bé, celebrar tres coses al mateix temps: la reivindicació de l’art, la represa de l’activitat cultural en general i l’inici de la temporada artística.

La present edició s’obrirà amb un pregó a càrrec de la investigadora, comissària i crítica d’art Glòria Bosch programat pel divendres 4 de setembre a les 18h a la plaça del Pou Rodó.

Queda palès que l’art viu i sobreviu sempre, per això mateix s’han organitzat múltiples activitats al seu voltant de forma conjunta entre una seixantena d’entitats vinculades al món de les arts: tallers, exposicions, projeccions, visites guiades, itineraris d’art, concerts, performances, etc.

Aquesta iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona de l’Ajuntament de Girona i Cultural Rizoma i compta amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la ElGeneralitat de Catalunya.

Consulteu tota la programació del Dia internacional de l’Art 2020 aquí.

 

 

El Museu d’Art de Girona se suma a la celebració amb una acció organitzada conjuntament amb l’Associació d’Amics del md’A: la instal·lació artística “Post Duet. Noves distàncies, nous murs” de Mònica Campdepadrós, que tindrà lloc al pati del museu dissabte 5, de 10 a 19 h. La pròpia artista farà la presentació a les 11 h.

Podem ser plenament humans sense contacte físic? Incrementen les pors, els murs invisibles i les noves distàncies, creant nous buits entre nosaltres. Instal·lació en què la obra ‘Duet’ és intervinguda per avenir-se amb la “nova realitat”.

Aquesta obra va ser creada per al projecte «Cadiretes», guanyador d’una beca Agita. Exposada en el Museu de l’Empordà i en el Disseny Hub Barcelona, dins els Premis ArtsFAD 2019.

05/09 de 10 a 19 h al Pati del Museu d’Art de Girona
Pujada de la catedral 12 (Girona)

Cartell del Dia Internacional de l’Art 2020

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.