Juan Batlle Planas: el gabinet surrealista

El Museu d’Art de Girona acull una mostra de l’artista Juan Batlle Planas (1911-1966), nascut a Torroella de Montgrí, que de ben jove es traslladà a Buenos Aires i allí esdevingué una figura clau de l’avantguarda argentina dels anys trenta, però desconeguda al nostre país. Una exposició centrada als anys trenta i quaranta i en una tipologia d’obres: collages i guaixos de petit format d’iconografia inicialment surrealista que evoluciona cap a una pintura metafísica.

Destaquen les radiografies paranoiques, amb calaveres i esquelets que recorden l’interès de Batlle Planas per Francisco de Goya o per la Dansa de la mort de Verges, i també una extensa selecció de collages amb poemes visuals.

En tots dos casos, es tracta de manifestacions pioneres del surrealisme a Argentina. La mostra presenta una selecció de prop de cinquanta obres, a més de documentació que inclou estudis, revistes, quaderns il·lustrats o fotografies, entre d’altres.

Una produció de la Fundación Juan March.

Inauguració: Dijous 14 de febrer, a les 18 h

Dates de l’exposició temporal: del 14 de febrer al 26 de maig de 2019

Crèdits: Juan Batlle Planas, Paraíso perdido y Gaudí, 1944. Col·lecció Giselda Batlle.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.