L’exposició Lagar/Bégué, finalista dels Premis ACCA 2021-22

Girona, 9 de març de 2022

Trenta finalistes repartits entre 6 categories (Comissariat, Crítica, Educació, Espais i iniciatives, Projecte artístic i Recerca) opten a la 38a edició dels Premis de l’Associació Catalana de Crítica d’Art 2020.

La llista de candidatures finalistes s’ha realitzat amb el suport d’una comissió designada per la junta de l’ACCA i ratificada per l’assemblea. Han format part d’aquesta comissió de selecció: Maria Garganté, Jorge Luis Marzo, Cloe Masotta, Albert Mercadé i Oriol Vilapuig.

Els resultats es donaran a conèixer a la festa dels Premis, que tindrà lloc el dimecres 23 de març a les 19 h a l’Auditori del MACBA. L’assistència a l’acte és gratuïta i l’aforament és limitat.

També es podrà seguir l’acte en directe de forma telemàtica al canal de Youtube i la pàgina de Facebook de l’ACCA.

Ens plau informar que l’exposició “Celso Lagar i Hortense Bégué. Els anys catalans 1(1915-1918)” ha estat nominada en la categoria RECERCA per la tasca duta a terme per Mª Lluïsa Faxedas Brujats (comissariat de l’exposició i recerca sobre Celso Lagar) i María José González Madrid (comissariat i recerca sobre Hortense Bégué). El jurat ha destacat: “Un dels aspectes més rellevants de l’exposició és que ha permès la “descoberta” d’Hortense Begué, companya de Lagar, però l’obra de la qual ha estat encara més ignorada i invisibilitzada. Això ha suposat una intensa tasca de recerca, per reunir també les seves obres, de procedències molt diverses. La considerem una exposició amb una gran tasca de documentació i recerca i que és, en definitiva, una aposta valenta feta des de Girona, on la parella formada per Lagar i Begué també van recalar. Aquest posar-los en relació amb l’ambient artístic de l’avantguarda catalana de l’època és un altre dels bons resultats de la mostra”. 

 

COMISSARIAT

CRÍTICA

 

EDUCACIÓ

 

ESPAIS I INICIATIVES

 

PROJECTE ARTÍSTIC

 

RECERCA

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.