El Museu d’Art de Girona s’incorpora a la plataforma digital Google Arts & Culture

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, que té lloc cada 18 de maig, el Museu d’Art de Girona presenta la seva incorporació a Google Arts & Culture, la plataforma en línia gratuïta de Google que permet explorar l’art de manera inmersiva

El Museu d’Art se suma a la plataforma amb la publicació de 126 imatges d’obres destacades de la col·lecció permanent, 5 exposicions virtuals, i 46 imatges en qualitat gigapixel i amb un nivell de detall abans imperceptible a l’ull humà

Amb el Museu d’Art de Girona, ja són 16 els museus catalans que a hores d’ara són presents a Google Arts & Culture, com a resultat d’una iniciativa del Departament de Cultura per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus catalans i la seva posada en valor

 

 

 

Fa un parell de mesos, el Museu d’Art de Girona (md’A) s’incorporava a Google Street View, l’eina que permet fer un recorregut virtual per l’interior dels principals museus del món sense moure’s de casa: visita virtual al Museu d’Art de Girona.

A partir del 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Museu d’Art de Girona serà present també a la plataforma Google Arts & Culture.

Es tracta d’un projecte de col·laboració entre museus i institucions culturals d’arreu del món i Google per donar a conèixer als usuaris les obres d’art més representatives de les seves col·leccions, amb l’objectiu de facilitar imatges i continguts d’alta qualitat i oferir així un millor accés a l’art a través d’internet.

La tecnologia amb què s’han escanejat les imatges permet apropar-se a les obres més destacades de la col·lecció i veure’n detalls que a simple vista són inapreciables.

Per al Museu d’Art de Girona, suposa, a més, posar en valor els fons de les col·leccions, augmentant la seva presència en l’àmbit digital i, per tant, la seva visibilitat i internacionalització. En total s’hi sumaran, en aquesta primera fase, una selecció de les 126 millors obres del museu amb imatges d’alta qualitat i textos en català, castellà i
anglès. Aquesta selecció permet la visita detallada a obres de la col·lecció permanent del md’A que abasten des del romànic fins a inicis del segle XX.

Alhora s’hi podran consultar 46 imatges de qualitat gigapixel, capturades per Google amb la denominada Art Camera, amb una alta resolució, que permet visualitzar les obres amb una gran qualitat de detall.

D’altra banda, el Museu ha preparat 5 exposicions virtuals: dues dedicades específicament al comentari d’obra – Muralles de Girona, de Modest Urgell (1880) i Nit de lluna a Girona, de Prudenci Bertrana (1917); i tres de caràcter temàtic: Vitralls. L’art i la tècnica de la llum a la Catedral de Girona, dedicada a una selecció de vitralls del segle XIV, autèntiques joies de la vidrieria medieval que van omplir de llum polícroma la Catedral al llarg dels segles; L’època del Barroc al Museu d’Art que permet una visita a les sales del Barroc, recentment remodelades; i El Prado dispers. Dipòsit del Museo del Prado al Museu d’Art de Girona.

L’equip del museu seguirà treballant en la incorporació de mostres virtuals amb l’objectiu de difondre més i millor els fons en col·lecció del md’A.

Descarrega nota de premsa

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.