El programa Giravolt. Viu el Patrimoni Cultural en 3D

Giravolt és un programa impulsat pel Departament de Cultura, pioner a Catalunya, que té com a objectiu promoure el coneixement i la utilització de les darreres tecnologies d’escaneig 3D d’objectes i edificis entre les entitats que gestionen el patrimoni català, i oferir a la ciutadania una nova forma de mirar i accedir al patrimoni cultural. Es tracta d’una nova eina que permetrà millorar la gestió del patrimoni des de la conservació fins a la divulgació i reutilització final.

Va ser posat en funcionament a finals del 2020 i, entre les seves accions, destaquen l’escaneig en 3D de centenars de models del patrimoni cultural català moble i immoble provinent d’institucions diferents de tota la geografia del país (amb tècniques de fotogrametria i escàner làser, respectivament) i la seva publicació a Internet amb llicències obertes, la formació de tot el sector en les tecnologies 3D i la promoció de la utilització educativa, científica i artística.

A Catalunya, ja s’han creat més de 100 models 3D, una setantena dels quals es posen a disposició de tothom, en llicència oberta, al perfil que té el programa Giravolt a la plataforma Sketchfab de contingut 3D en línia: sketchfab.com/giravolt.

El projecte Giravolt. Viu el patrimoni 3D, s’ha desenvolupat gràcies a les complicitats de museus, entitats patrimonials i altres professionals, empreses i institucions que hi han col·laborat. L’objectiu final és que el 2023, el sector del patrimoni conegui aquestes tecnologies i moltes entitats les apliquin de forma autònoma.

Més informació: http://patrimoni.gencat.cat/ca/giravolt

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.