Exposició virtual

Calidoscopi femení. 

Dones, objecte i atracció en l’obra d’Anglada-Camarasa

Dates: Del 22 d’abril al 31 de desembre de 2022

Comissariat: Cristina Ribot

Producció: Museu d’Art de Girona

Presentació

Hermen Anglada-Camarasa (Barcelona, 1871 – Port de Pollença, 1959) és considerat el pintor català amb més projecció internacional d’entre els pintors anteriors a les avantguardes.

En la seva obra, sobretot la realitzada durant els anys que va residir a París, les dones hi van tenir un protagonisme destacat. Amb aquesta exposició virtual us proposem un itinerari per aquesta temàtica ben característica de la primera etapa del pintor: des de les cortesanes parisenques, passant per gitanes, folklòriques espanyoles (valencianes, andaluses i madrilenyes), fins a retrats de madames i aristòcrates. Figures de la feminitat que prenen formes i noms diferents, i que esdevenen el reflex d’unes ideologies pròpies d’una societat patriarcal que emfasitzaven les diferències entre gèneres, classes socials i grups ètnics.

Una exposició virtual que es basa en la tesi doctoral de la comissaria de la mostra Cristina Ribot i que s’emmarca en l’Any Anglada Camarasa

Visita virtualment les exposicions temporals del md’A

Visita virtualment les exposicions temporals del md’A

Descobreix la plataforma Google Arts & Culture

Tot un món d’exposicions virtuals per gaudir de milers d’obres d’art de museus d’arreu del món. Endinsa’t en les obres del Museu d’Art, amb gran luxe de detalls.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.