Privat: Exposició temporal “Modest Urgell, més enllà de l’horitzó”

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

El Museu d’Art de Girona presenta l’exposició central de l’Any Urgell, que commemora el centenari de la mort de Modest Urgell (1839 – 1919) un dels pintors més reconeguts a casa nostra. La mostra permetrà descobrir, més enllà dels paisatges característics del carismàtic artista, altres facetes, com la del jove viatger i etern nòmada, la del pintor d’èxit i dramaturg frustrat o la de l’artista que despertà l’admiració, per exemple, de Dalí o Miró.

Modest Urgell. Muralles de Girona (detall) (1880). Museu d’Art de Girona. Núm. reg. 250.295. Fons d’Art Diputació de Girona

 

METODOLOGIA

Una visita comentada i dinamitzada per (re)descobrir la figura de Modest Urgell i el llegat que deixaria en artistes posteriors.

OBJECTIUS DIDÀCTICS

  • Analitzar l’obra de Modest Urgell, contextualitzant la seva producció artística dins l’àmbit de la història de Catalunya, caracteritzant-ne els elements particulars i situant-lo en el context artístic local i europeu, detectant-ne similituds i diferències.
  • Comprendre que el patrimoni és un testimoni valuós i un reflex de la època en què va ser creat, i com a tal ha de ser gaudit, valorat i respectat.
  • Fomentar interès per la visita i la freqüentació dels museus i exposicions.

 

NIVELL EDUCATIU
Educació secundària i batxillerat
LLOC DE REALITZACIÓ
Museu d’Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12
Girona
DURADA
2 hores
PREU
Grups de 21 a 30 alumnes: 3,30 €/alumne
Grups de menys de 21 alumnes: 66 €/
Grup Indika: 1,05€/alumne
OBSERVACIONS
Aquesta activitat s’ofereix fins el 27 de setembre de 2020

INSCRIPCIONS
Servei Educatiu del Museu d’Art de Girona
De dilluns a divendres de 9 a 13 h

Tel. 972 41 40 58
reserves.girona.acdpc@gencat.cat

En el marc de:

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.