L’antiga capella de l’hospital avui és l’auditori Josep Irla. D’ella procedeix un fragment del retaule de Sant Sebastià, obra de Josep Tramulles, que es mostra de forma permanent en les sales dedicades al barroc del Museu d’Art.

Actualment a l’interior de la capella s’exposa el “Tors de Venus” d’Aristides Maillol i la colossal pintura El gran dia de Girona, de Ramon Martí Alsina.  Aquest quadre de dimensions excepcionals (5,40 x 11,90m), el més gran mai pintat a Catalunya, narra la victòria fugaç de la ciutat sobre l’exèrcit napoleònic pel setembre de 1809. L’autor hi va treballar diversos anys i en diferents períodes a partir de 1865, però sembla que mai no va arribar a acabar-lo del tot. Es tracta d’un dipòsit del MNAC a la seu de la Generalitat a Girona l’any 2010 i que ha estat objecte d’un ambiciós projecte de restauració.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.