Les col·leccions dels segles XVII i XVIII s’obren al públic amb una mostra de pintura, escultura i objectes religiosos procedents d’arreu de les terres gironines i més enllà. Entre les escultures  destaquen la imatge de sant Roc, procedent de Sant Feliu de Guíxols (segle XVII), el Casament de la Mare de Déu, atribuïda a Francesc Generes (de la important nissaga d’escultors i tallistes manresans) i l’escena del martiri del retaule de Sant Sebastià del dibuixant, pintor i gravador Josep Tramulles. El retaule fou encarregat pels cònsols de la vila en agraïment al sant per haver-los deslliurat de la pesta, i col·locat a la capella de l’Hospital de Santa Caterina l’any 1679.

Així mateix s’exhibeix part de les col·leccions de ceràmica i vidre amb una mostra formada per diversos conjunts de pots de farmàcia, plats de ceràmica blava catalana, i plafons ceràmics amb motius zoomòrfics i mitològics, a més d’una interessant selecció d’objectes de vidre bufat.

Com a conjunt excepcional dins el fons del md’A destaca la col·lecció de xilografies de la impremta Carreras, que compta amb peces originals del segle XVII (i fins al XX) que han estat estudiades i exhibides pel Museu d’Art en una exposició monogràfica.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.