Visites inesperades

 

Dates: Del 29 de novembre de 2024 al 12 de gener de 2025

Inauguració: Divendres 29 de novembre, a les 19 h

Comissariat: Montse Frisach

En el marc de la Setmana de l’Art 2024 organitzada per les Galeries d’Art de Catalunya

Presentació

Sis obres d’art, provinents de fons de galeries de l’associació Galeries d’Art de Catalunya, conviuen durant unes setmanes amb les obres de la col·lecció permanent del Museu d’Art de Girona. Són obres contemporànies de diverses disciplines, que dialoguen amb peces concretes o que comparteixen la temàtica d’un àmbit i creen connexions estètiques i conceptuals i trobades inaudites al llarg de l’itinerari del museu.

La tercera edició de Visites inesperades és un projecte concebut per Galeries d’Art de Catalunya (GAC), en el marc de la Setmana de l’Art, un esdeveniment organitzat per aquesta associació. Enguany té lloc simultàniament al Museu de Montserrat, al Museu d’Art de Girona i al MORERA. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida, amb sis obres per museu que s’infiltren a les col·leccions permanents. Les 18 obres seleccionades són una prova de la diversitat i riquesa de la quarantena de les galeries associades, amb propostes molt diferents que van des de l’art antic fins a l’art modern i contemporani. Per aquesta raó, en els itineraris que proposa Visites inesperades hi ha obres d’estils diferents i artistes de diverses generacions.

La selecció d’obres per al Museu d’Art de Girona proposa un diàleg amb la col·lecció que remarca les preocupacions socials i estètiques de la contemporaneïtat. Així, la visió angoixant d’una Crucifixió d’Antonio Saura (Galeria Jordi Pascual) es confronta als Crists en Majestat medievals, mentre que els entramats fets amb cintes de ras de l’obra de Carmen Anzano (Galeria Atelier) es connecten amb el segle XIV amb les creus de les armes nobiliàries i del gran escut que porta la figura de Jofre Gilabert de Cruïlles en el seu sarcòfag. En el tríptic de Miriam Colognesi (Galeria Baubo), amb l’ús del pa d’or i la ceràmica tradicional, explica una història alternativa i andrògina de l’origen de món, al costat del retaule barroc del Martiri de Sant Sebastià. Les tres peces de vidre de l’artista del vidre Ferran Collado (Galeria Il·lacions) cal trobar-les camuflades entre els fantasiosos càntirs de bateig del segle XVIII. El rostre desdibuixat i ambigu de la fotografia de Vanessa Pey (Galeria Antoni Pinyol) es confronta amb un dibuix de Fidel Aguilar. Finalment, a la presó del Palau Episcopal, la impactant obra de l’artista afganesa Rada Akbar (Imaginart Gallery) parla de la captivitat i invisibilitat que pateixen les dones sense que faci falta que estiguin tancades en un calabós.

Us convidem a gaudir d’aquests encontres artístics al Museu d’Art de Girona però també que visiteu la resta del projecte al Museu MORERA i al Museu de Montserrat.

Montse Frisach

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.