Presentació

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig a tot el món. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. La jornada ha transcorregut al llarg de les seves més de 40 edicions ja amb portes obertes i un atractiu programa d’activitats que fa que aquell dia els museus s’emplenin de visitants i esdevinguin protagonistes d’una celebració reivindicativa de caràcter festiu. El tema triat aquest 2020 per a celebrar aquesta festa és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.

Enguany les circumstàncies del COVID-19 han alterat qualsevol ordre previ, i els museus resten tancats a l’espera que la pandèmia retrocedeixi i permeti reprendre l’activitat. Això fa que la celebració del Dia Internacional dels Museus del 2020 sigui especial per diversos motius: el primer, la manca de presencialitat i per tant de visitants, una de les principals raons de ser del museu; el segon, les incerteses d’ordre social i econòmic que la pandèmia suposarà per a les institucions museístiques.

És per aquest motiu que voldríem demanar teva implicació ara més que mai en una jornada tan singular, convidant-te a respondre la pregunta Què representa el Museu d’Art de Girona per a tu? 

El contingut és tan obert i genèric com volgueu (records, emocions, trobades, activitats…). Les respostes, amb el vostre beneplàcit, les compartiríem a les xarxes, tot fomentant, un cop més, el debat i la reflexió sobre el paper dels museus avui a la societat, des de les visions personals de tots vosaltres, els visitants. Qualsevol format és benvingut (text, fotografia, vídeo…).

Això a banda, la virtualitat ara més que mai ha arribat per quedar-se. Mai pretendrem que substitueixi l’experiència i el gaudi de recórrer les sales i observar en directe les obres, però ara, en aquestes circumstancies, ens permet ser a prop vostre i presentar-vos una programació ad hoc per a aquest dia que podreu consultar a continuació

Activitats en línia

Visita virtual comentada a temps real

Dissabte 16 de maig, a les 17:45 h

Descobreix el museu d’Art de Girona com mai ho has fet abans. Viu l’experiència en directe i deixa’t meravellar pels detalls de les obres romàniques, l’esplendor del daurat gòtic i les delicades formes i paisatges del segle XIX gironí. Connecta’t i passeja’t per més de mil anys d’història! Es podrà veure enregistrat al nostre canal de youtube

Micro-càpsules d’art

Apropa’t als secrets d’algunes de les obres del museu. La directora del museu, Carme Clusellas, ens brindarà una aproximació a la sensibilitat de Modest Urgell a través d’una de les seves obres més suggeridores: La Platja de Berck (abans de 1873).

Micro-càpsules d’art

Toni Monturiol, conservador del Museu d’Art, explicarà les històries amagades darrera l’enigmàtic personatge femení pintat per Josep Berga i Boada Una dona a la terrassa d’un cafè (c. 1913-1915). una exquisida aquarel·la del segle XX.

DIM Challenge

Concurs per recrear una obra d’art

Posa’t en la pell dels quadres de la col·lecció del md’A! Inspira’t en aquesta selecció d’obres, treu a la llum el teu costat més creatiu i atreveix-te a entrar en un quadre del Museu d’Art de Girona.

md’A quiz

Cada dijous del mes de maig

Cada dijous del mes de maig posem a prova els teus coneixements sobre el museu. Tria quin dels dos nivells s’adapta més a tu: MuseumQuiz md’A familiar o MuseumQuiz md’A adults, i a jugar!

Què representa el Museu d’Art de Girona per a tu?

Per mi el Museu d’Art i l’Associació dels Amics del md’A em representa un espai d’aprenentatge mentre gaudeixo del “compartir” art, amistat, relacions socials, descobriments…. Aprofito per fer un homenatge a una amiga i sòcia dels Amics del md’A que ens va deixar el mes d’abril, víctima d’aquest mal que afecta a tot el món. La Josefina un dia, en una de les excursions que fèiem amb els A. del md’A. em va dir “tota la vida he treballat en una fàbrica i tenia clar que quan em jubilés em faria sòcia dels Amics del md’A per aprendre com tothom”.
Us imagineu lo extraordinari que és tenir clar que es pot aprendre en un Museu? és el millor regal que he pogut rebre en tota la meva vida professional. Josefina, no t’oblidaré mai, amigues per sempre.
Gràcies al Museu d’Art per ser un espai tant interactiu i a l’Associació per no ser un espai de desfilada d’abrics de pell i joies, sinó un espai obert a tothom i que tothom hi pot aprendre.
Rosa M. Falgàs i Casanovas
El Museu d’Art és el meu paisatge oníric. L’únic on poden conviure l’art i la literatura
Cristina Fernández
Quan penso en el Museu d’Art, és un espai que sé on són, les coses i les persones, segurament el sento així de pròxim, degut els cinc anys de Club de Lectura!!! És com anar a casa!
Dolors Vilaplana
Un estímul motivador per aprendre de literatura i art des del Club de lectura del md’A passejant amb bona companyia per les sales de col.leccions i noves exposicions.
Maria Caldas Recasens
Color, música, pau, gaudi, il·lusió, records, viatges, sortides, coneixement, AMISTAT I ART
Lluïsa Bonal Granés
El Museu d’Art de Girona és un espai de gaudi i de coneixement únic a Girona i a les seves comarques,  on em sento sempre molt a gust, per tot el que es pot aprendre i per la gran quantitat d’esdeveniments i activitats memorables que hi he compartit. Les persones que el dinamitzen des de fa anys han sabut transmetre aquest perfil de lloc valuós, i alhora familiar i assequible.
Als Amics del Museu d’Art, associació que hi és ben present des de l’inici, ens honora veure’n la seva magnífica evolució, i esperem que sigui així per molts i molts anys.
Eugènia Cros
Per mi el museu d’Art és la cultura a prop de casa. La posibilitat d’estar en contacte amb l’art de primer nivell, amb una gran col.lecció i unes molt bones exposicions temporals.
Al mateix temps que em dona la posibilitat de poder estar al día sobre la cultura a Girona i Catalunya, amb el munt d’activitats que programa a l’llarg de l’any.
Per últim vull agrair la gran tasca que desenvolupa el museu per mantenir l’art que conserva i l’enorme esforç per divugar la cultura a prop de casa nostra.
Carlos Gutiérrez
Des del meu punt de vista els museus han de ser espais acollidors, on et trobis còmode i siguis ben rebuda i tractada per les persones que allí treballen. Aquesta atmosfera, precisament, és la que he trobat sempre en el Museu d’Art de Girona, el qual té un equip de professionals estupend tant per a quan vas a visitar les exposicions o a realitzar activitats. Així mateix quan he tingut l’oportunitat de treballar amb ells/as.
Enhorabona perquè tot l’equip fa que una se senti com a casa!
Elina Norandi
Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.