Una exposició itinerant que presenta reproduccions en relleu d’algunes de les pintures més representatives de les col·leccions del Museu Nacional del Prado, com la Gioconda del taller de Leonardo da Vinci, La farga de la Vulcà de Velàzquez o El cavaller de la mà al pit, del Greco i per a Girona s’hi afegeix la reproducció de la pintura Girona de Santiago Rusiñol del md’A. Les imatges estan pensades per ser recorregudes amb les mans.

L’accessibilitat a les institucions museístiques és un repte per explorar encara avui en ple segle XXI. L’experiència estètica davant de l’obra d’art es pot enfocar des de diverses perspectives i així ho demostren nous projectes que trenquen les barreres del que és convencional i apropen l’art de manera universal a tothom.

L’exposició Avui toca el Prado, que ara arriba a Girona capitanejada per la pinacoteca madrilenya, proposa una forma diferent de percebre l’art a través del tacte; una relació sovint només establerta a partir d’escultures o objectes i molt poc explorada a través de les textures d’una pintura.

Amb un total de set reproduccions 3D d’una selecció de les obres més significatives del Museo Nacional del Prado, s’ofereix l’oportunitat a les persones amb dificultat visual de participar d’aquesta experiència estètica o bé experimentar com “es veu sense veure” una obra mitjançant unes ulleres opaques. El projecte s’emmarca en la línia de treball de responsabilitat social corporativa dels museus i institucions culturals i ha obtingut un gran reconeixement per part de la crítica nacional i internacional.

Noli me tangere, de Correggio, La Gioconda o Mona Lisa, del Taller de Leonardo da Vinci, La farga de Vulcà, de Diego Velázquez, El caballer de la mà al pit, del Greco, Bodegó amb carxofes, flors i recipients de vidre, de Juan van de Hamen o El para‐sol, de Francisco de Goya, són les obres que podrem tocar, palpar i descobrir al md’A. A més, amb motiu de l’estrena de l’exposició a Girona, s’ha reproduït per l’ocasió l’obra de Santiago Rusiñol, Girona (IV), 1915 conservada al fons del md’A i que actualment es troba exposada en la mostra monogràfica dedicada a l’artista. Les reproduccions han estat desenvolupades amb la col∙laboració de professionals amb discapacitat
visuals.

Organitzada i produïda pel Museu Nacional del Prado, amb el patrocini de la Fundación AXA i la col·laboració de l’ONCE.

Del 15 de juliol al 2 d’octubre de 2016

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.