El conseller de Cultura, Santi Vila, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, han signat avui el conveni per impulsar el projecte del nou equipament, que és l’aposta de les tres administracions per constituir un únic museu d’art amb dues seus, amb l’objectiu de disposar d’un discurs continu de l’art català, des del romànic fins a la contemporaneïtat.

L’acord preveu destinar, en quatre anys, una inversió de 4,4 MEUR en el projecte, dels quals 1,2 MEUR corresponen al Departament de Cultura.

El projecte museístic, que compta també amb la complicitat del Bisbat de Girona, es vincula així a l’actual Museu d’Art de la ciutat, gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i ubicat al Palau Episcopal, conformant un únic Museu d’Art amb dues importants i diferenciades seus. D’altra banda, la proposta permet destinar el màxim d’espais de Casa Pastors a la funció expositiva i a les activitats i, al mateix temps, mancomunar els programes de difusió, els serveis complementaris i les funcions de gestió entre les dues seus, en un exercici de més i millor eficiència.

El nou museu de Casa Pastors permetrà, per primera vegada a Girona, mostrar àmpliament i permanentment les col·leccions d’art modern i contemporani en un únic espai, centrat majoritàriament a explicar l’art català del segle XX, des de les primeres avantguardes fins a l’actualitat.

L’actual Museu d’Art de Girona, ubicat en el Palau Episcopal i amb importants fons d’art del Bisbat i de la Diputació de Girona, té un abast cronològic ampli que arriba fins a la contemporaneïtat, si bé està limitat per l’espai físic de l’edifici i per  la seva exposició permanent, que finalitza a primers del segle XX. La futura seu a Casa Pastors permetrà enllaçar amb aquest relat i abordar de manera àmplia l’art català dels segles XX i XXI, amb una mirada especial als moviments artístics i al fenomen i paper de la crítica de l’art en la configuració de la modernitat artística i amb una mirada més transversal i conceptual, que donarà peu a introduir totes les arts i incloure l’arquitectura, el disseny o la fotografia, però també la música, la dansa, el teatre o la literatura.

La col·lecció d’art de Rafael Santos Torroella serà la base de l’exposició permanent de Casa Pastors però no l’únic. La suma i gestió conjunta de les col·leccions d’art procedents de les diferents administracions i institucions –Generalitat, Diputació, Ajuntament i Bisbat– permetrà completar el relat de l’art contemporani amb els fons del mateix Ajuntament i Diputació de Girona i també amb obres de la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya. També s’ampliarà el ventall a altres incorporacions procedents de col·leccions privades i publiques. Tot plegat ha de permetre encetar un discurs sobre l’art català contemporani que esdevingui fonamental en el panorama museístic català.

L’espai de Casa Pastors s’ha de configurar doncs com un centre capaç de jugar un rol nacional en el panorama museístic català en l’àmbit de l’art modern i contemporani, amb vincles futurs clars i definits amb el MNAC i el MACBA. El projecte del nou museu d’Art vol reafirmar el posicionament cultural de Girona i situar-la entre les ciutats amb més atractiu turístic i cultural del sud d’Europa.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.