Club de lectura del md’A: Sakura, de Matilde Asensi

Us convidem a apropar-vos al món de la creació artística a través de la lectura d’obres relacionades amb la vida i la producció de diferents artistes i el seu procés creatiu.

A càrrec de Cristina Fernández Casacuberta, de Petits Lectors

Les sessions són gratuïtes i obertes a tothom que vulgui passar una estona distreta parlant de literatura i d’art.

DATA: Dissabte 22 de febrer de 2020, a les 17 h

OBRA ESCOLLIDA: Sakura, de Matilde Asensi. 2019. Ed. L’esfera dels llibres

RESERVES: Es recomana la inscripció al tel. 972 20 38 34.

SINOPSI:

El 1990 el retrat del doctor Gachet de Van Gogh va ser subhastat a Christie ‘s per la xifra rècord de vuitanta-dos milions i mig de dòlars. El va comprar el milionari japonès Ryoei Saito. Enfadat amb el govern japonès pels impostos que li reclamaven pel quadre, Sayto va anunciar en una roda de premsa mundial que el llenç de Van Gogh desapareixeria amb ell. Des de la seva mort, el 1996, res s’ha tornat a saber de l’obra en el món de l’art. Un misteri que ha fet córrer rius de tinta i ha donat peu a tota mena d’especulacions. Matilde Asensi novel·la la cerca i dóna respostes a moltes de les incògnites de l’enigma de la seva desaparició. Des de la galeria Père Tanguy a París i sota la direcció del japonès Ichiro Koga, un grup heterogeni de cinc persones desconegudes entre si emprendrà una aventura que canviarà les seves vides. La infermera Odette, el galerista Hubert, l’artista urbà Oliver, la pintora i galerista on line Gabriella i el manetes John viatjaran pel Japó sortejant perills i desxifrant enigmes que els guiaran en la recerca de el quadre. Una novel·la en la qual les tradicions de la cultura japonesa es barregen amb la pintura impressionista, els gravats de l’ukiyo-e i l’art urbà; els colors tenen la força de les seves protagonistes, i en què l’extraordinària presència de l’cirerer florit, sakura, sorgeix com una al·legoria de la bellesa i la fugacitat de la vida.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.