Cicle “Prudenci Bertrana, literatura i art”: El vagabund (1933)

Cicle de tres sessions del Club de Lectura del md’A “Prudenci Bertrana, literatura i art”, dedicades a l’obra de Prudenci Bertrana per comentar de manera amena i distreta les diferents seves obres tot relacionant literatura i art.

La tercera sessió se centrarà en un comentari de “El vagabund”, de Prudenci Bertrana (1933).  L’obra, segona de les tres novel·les que formen la trilogia Entre la terra i els núvols, evoca la societat gironina del tombant de segle i els inicis de la vocació literària d’Innocenci Aspriu (àlter ego de Prudenci Bertrana).

Si L’hereu és la novel·la de la infantesa al mas de l’Esparra, El vagabund ho és de la ciutat de Girona. Bertrana descriu de manera magistral i minuciosa els carrers, les esglésies, els barris i els monuments de la ciutat, alhora que planteja situacions argumentals més complexes, com ara el seu empresonament, les dificultats per mantenir la família, la seva complexa relació amb la ciutat o la difícil decisió d’acceptar l’encàrrec de dirigir dos setmanaris humorístics barcelonins.

Activitats gratuïtes i obertes a tothom. Es recomana reservar trucant al 972 203 834.

Crèdit de la imatge: Fragment Retrat d’estudi de Prudenci Bertrana (1900-1905). Foto: Antoni Garcia. Ajuntament de Girona. CRDI. Fons Carles Rahola Llorens

SaveSave

SaveSave

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.