Curs de tècniques artístiques: pintura al tremp d’ou

La pintura al tremp és un mètode tradicional que consisteix a barrejar el pigment amb rovell d’ou, diluït amb aigua. Aplicat sobre una superfície prèviament preparada, paret o fusta,  s’obté una capa de color molt fina, dura i molt estable. Aquesta va ser la tècnica més utilitzada antigament, especialment en la pintura de retaules, lentament substituïda per la pintura a l’oli a partir del Renaixement.

Us proposem un curs per aprendre’n la tècnica i els seus secrets. Desprès de l’observació d’algunes obres de la col·lecció del md’A, realitzades mitjançant aquesta tècnica, reproduirem tot el procés creatiu: la preparació del suport, la realització del dibuix, l’elaboració dels colors amb l’ou com aglutinant i l’aplicació de la pintura tal i com ho feien el mestres antics.

No són necessaris coneixements previs de dibuix.

A càrrec de Núria Bartrina, tècnica superior d’arts plàstiques i disseny en arts aplicades per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot (Girona).

DATA: dissabtes 6, 20 i 27 d’octubre de 2018, de 10 a 13 h

PREU: 50 € (3 sessions). Descompte del 15% per als membres de l’Associació d’Amics del md’A i als titulars de la targeta GironaCultura.

RESERVES: Places limitades. Es recomana reservar amb antelació trucant al tel. 972 20 38 34.

LLOC: Aula taller del md’A (Pujada de la Catedral, 12 Girona)

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.