Detall d'un dels quadres restaurats "Dona amb colom"

Cinc talles barroques i cinc olis del segle XIX, del Fons d’Art de la Diputació de Girona del md’A han estat restaurades i tornen a lluir en tota la seva esplendor

El proper novembre, una selecció de les talles barroques restaurades passarà a formar part de la col·lecció permanent del Museu

El dimarts vinent el Museu d’Art de Girona presentarà la restauració d’una desena d’obres restaurades del Fons d’Art de la Diputació de Girona, d’autors representatius del tombant de segle gironí.

Les obres han estat restaurades gràcies a l’ajut econòmic que la Diputació de Girona ha destinat els anys 2015 i 2016, per tal que una desena d’obres es puguin exposar oferint una correcta lectura estètica i assegurar-ne una bona conservació en el futur.

La presentació anirà a càrrec del diputat de Cultura, Albert Piñeira, de la Diputació de Girona, i la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas. Les restauradores Ester Horno i Laia Roca explicaran en què han consistit els treballs de restauració.

Són, en total cinc talles barroques i cinc olis del segle XIX. Entre els olis destaquen autors representatius del període com Jaume Pons Martí, Josep Duran i Riera i Joaquim Planella i Conxello. Pel que fa les talles barroques, que conformen un perfecte exemple de l’art sacre de l’època, com ara una Marededéu del s. XVIII, una part passarà a formar part de la nova museografia de les sales de Barroc de la col·lecció permanent del md’A, que es reobriran al públic el proper mes de novembre.

La restauració de les peces ha estat duta a terme per Ester Horno i Laia Roca, sota la supervisió de l’Àrea de Conservació-Restauració de l’Md’A. Ambdues especialistes han fet possible una restauració respectuosa i assegurar una bona conservació de cares al futur.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.