Enric Ansesa és un dels referents de l’art català contemporani. Amb una obra que el situa al marge de la majoria de companys de professió, aquest gironí de soca-rel va abraçar el negre i l’abstracció a mitjans dels anys setanta i no ha parat fins a convertir-los en senyal identitari del seu treball. Una trajectòria de més de cinc dècades al món de les arts que la producció en xarxa dels principals espais expositius de la nostra ciutat ha permès presentar de manera global.

El Museu d’Art s’afegeix a aquest reconeixement amb l’exposició CAMINS, que ha presentat del 5 de desembre de 2020 al 5 d’abril de 2021, i constitueix un recorregut per la part més íntima de l’artista que ens obre la porta al seu procés creatiu. Una evolució al descobert a través de 48 creacions, en el format que més ha treballat, acompanyades d’objectes conceptuals i diaris. Molts d’ells, quadres i escultures, provenen del seu estudi, i com a part del seu univers, actuen com a assistents de total complicitat cada vegada que l’Ansesa comença un nou projecte.

L’edició ha estat impulsada pels quatre centres expositius – El Bòlit_StNicolau, el Museu d’Art, la Casa de Cultura i el Museu d’Història – i ha sumat tres institucions: l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

El catàleg, a banda del text del comissari, Toni Álvarez de Arana, que introdueix les diferents exposicions i ofereix un extens resum biogràfic de l’artista, suma la visió més personal de Joaquim Nadal, que evoca moments d’una infantesa compartida; les valoracions crítiques de la seva obra i de la seva evolució, des dels inicis, amb les reflexions de Narcís Selles i de  M. Lluïsa Faxedas, i una lectura de la seva obra més recent a través de Glòria Bosch.

Cadascuna de les aportacions dels autors serveixen com a preliminar i emmarquen la catalogació de les obres que participen en les diferents mostres. Un recull d’imatges de cadascuna de les obres que participen de les exposicions ocupen el gruix del catàleg i li sumen atractivitat. La publicació, de 253 pàgines, es clou amb una llarga biografia de l’artista, a cura de Toni Álvarez, que resumeix amb detall la llarga trajectòria de l’artista.

El catàleg de l’exposició es pot comprar a la botiga del Museu d’Art i també en línia a la llibreria de la Generalitat de Catalunya.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.