.La xarxa de Museus de les Comarques de Girona, ofereix una jornada tècnica de treball per millorar l’accessibilitat en els seus centres
.El 27 de setembre, al Museu d’ Art de Girona, diferents especialistes exposaran iniciatives i experiències accessibles implementades a les seves institucions
Els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, amb la col·laboració del Museu d’ Art de Girona, ofereixen una jornada tècnica de treball sobre experiències singulars d’aquelles iniciatives que permeten millorar l’accessibilitat, i fer que un públic més ampli, gaudeixi de l’experiència cultural i humana, tan enriquidora, de visitar un museu.
Aquesta jornada, prevista pel 27 de setembre, està adreçada especialment a tècnics d’institucions culturals i té com a objectiu intercanviar les experiències d’accessibilitat de diferents centres, i contrastar-les amb els usuaris de les mateixes. En un primer bloc tindrem l’oportunitat de gaudir de les experiències dels Museus d’ Olot, de Sant Cugat, del Museu Marítim de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i la visió del Museu d’ Art de Girona. En un segon bloc ens aproparem i experimentarem les necessitats d’ alguns col·lectius amb demandes especials.
Tancarà l’acte el Museu Nacional del Prado, amb la conferència de Fernando Pérez Suescun, cap de continguts didàctics de l’ Àrea d’ Educació del Museu Nacional del Prado, i comissari de l’exposició itinerant Avui toca el Prado, que visitarem com a cloenda de la jornada, i que romandrà al Museu d’ Art de Girona fins al 2 d’octubre.
D’un temps ençà, els museus treballem per ser accessibles per a tothom. I això requereix enfocaments, discursos i tècniques diverses. El Museu sense barreres s’obre a aquelles persones invidents, a un públic amb dèficit auditiu, o tots aquells de nosaltres que en un moment determinat de la nostra vida, degut a accidents o causes de diferent mena, podem veure minvades les nostres facultats de percepció, i destaca en l’atenció envers col·lectius amb una rellevància cada vegada més important, com és el públic de la tercera edat.
La inscripció és gratuïta fins al 23 de setembre al SAM-Girona. La persona de contacte és jnogues@gencat.cat, i el telèfon és 972 20 40 37.
Cal indicar jornada, nom i cognoms, DNI i la institució o lloc de treball.