11-10393

.La xarxa de Museus de les Comarques de Girona, ofereix una jornada tècnica de treball per millorar l’accessibilitat en els seus centres

.El 27 de setembre, al Museu d’ Art de Girona, diferents especialistes exposaran iniciatives i experiències accessibles implementades a les seves institucions

Els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, amb la col·laboració del Museu d’ Art de Girona, ofereixen una jornada tècnica de treball sobre experiències singulars d’aquelles iniciatives que permeten millorar l’accessibilitat, i fer que un públic més ampli, gaudeixi de l’experiència cultural i humana, tan enriquidora, de visitar un museu.

Aquesta jornada, prevista pel 27 de setembre, està adreçada especialment a tècnics d’institucions culturals i té com a objectiu intercanviar les experiències d’accessibilitat de diferents centres, i contrastar-les amb els usuaris de les mateixes. En un primer bloc  tindrem l’oportunitat de gaudir de les experiències dels Museus d’ Olot, de Sant Cugat, del Museu Marítim de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i la visió del Museu d’ Art de Girona. En un segon bloc ens aproparem i experimentarem les necessitats d’ alguns col·lectius amb demandes especials.

Tancarà l’acte el Museu Nacional del Prado, amb la conferència de Fernando Pérez Suescun, cap de continguts didàctics de l’ Àrea d’ Educació del Museu Nacional del Prado, i comissari de l’exposició itinerant Avui toca el Prado, que visitarem com a cloenda de la jornada, i que romandrà al Museu d’ Art de Girona fins al 2 d’octubre.

D’un temps ençà, els museus treballem per ser accessibles per a tothom. I això requereix enfocaments, discursos i tècniques diverses. El Museu sense barreres s’obre a aquelles persones invidents, a un públic amb dèficit auditiu, o tots aquells de nosaltres que en un moment determinat de la nostra vida, degut a accidents o causes de diferent mena, podem veure minvades les nostres facultats de percepció, i destaca en l’atenció envers col·lectius amb una rellevància cada vegada més important, com és el públic de la tercera edat.

La inscripció és gratuïta fins al 23 de setembre al SAM-Girona. La persona de contacte és jnogues@gencat.cat, i el telèfon és 972 20 40 37.

Cal indicar jornada, nom i cognoms, DNI i la institució o lloc de treball.

Accessibilitat i museus

Els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona estan impulsant diverses accions per a millorar l’accessibilitat en els seus centres museístics. Amb la col·laboració del Museu d’Art de Girona, proposen una jornada tècnica de treball, especialment adreçada a tècnics d’institucions culturals, per exposar i intercanviar les experiències de diferents museus i contrastar-les amb els usuaris de les mateixes. La jornada comptarà amb la participació d’institucions i associacions de discapacitats i es tancarà amb la visita a l’exposició «Avui Toca el Prado» i la conferència de Fernando Pérez Suescun cap de continguts didàctics de l’Àrea d’Educació del Museu del Prado i comissari de la mostra.

Consulteu el programa proximament al web: www.museuartgirona.com

Activitat organitzada per la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona. Inscripció gratuïta al SAM-Girona. Tel. / mail. Inscripcions fins el 23 de setembre. Places limitades a 60 persones.

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.