[NdP] El Museu d’Art de Girona tanca amb èxit l’exposició de Roser Bru, que ha aconseguit més de 9.000 visitants.

El Museu d’Art de Girona tanca amb èxit l’exposició de Roser Bru, que ha aconseguit més de 9.000 visitants

El Museu d’Art de Girona celebra la bona acollida de l’exposició «Roser Bru. Superar la distància», que ha superat els 9.000 visitants en quatre mesos. La mostra, que es va inaugurar el 23 de novembre de 2024 i es va tancar el passat diumenge 30 de març, ha consolidat l’artista catalano-xilena a Catalunya. 

Roser Bru, nascuda a Barcelona i exiliada a Xile el 1939, és una de les artistes més reconegudes del segle XX, especialment a Llatinomèrica. L’exposició, comissariada per Àlex Mitrani i Inés Ortega-Márquez, posava en relleu l’excepcionalitat de la seva obra, marcada per un gran compromís social, així com els vincles amb la seva Catalunya natal. La mostra reunia més d’un centenar d’obres, la majoria procedents de Xile, però també de museu i col·leccions privades catalanes. 

Des de la seva inauguració, més d’un 81% de les persones que han visitat el Museu ho han fet atrets per aquesta exposició, que recuperava la figura de l’artista després de 20 anys des de l’última mostra a Barcelona. 

A més, el md’A ha organitzant una vintena d’activitats paral·leles al voltant de l’exposició, amb una participació de 921 persones, consolidant la proposta com un dels grans esdeveniments culturals de l’any. El catàleg de la mostra, del qual se n’han venut 185 exemplars, ha estat una eina clau per entendre la profunditat de l’obra de Bru, la seva relació amb Catalunya, la seva aposta per les dones, la democràtica i la cultura i, per descomptat, el seu el seu llegat artístic que és avui universal. 

Segons destaca Carme Clusellas, directora del Museu d’Art de Girona, “un dels objectius d’aquesta exposició era recuperar la figura de Roser Bru, més que presentar una antologia. La seva obra és prou rellevant com per seguir explorant amb més profunditat els aspectes que només s’han esbossat en aquesta mostra. Esperem que aquesta sigui la punta de llança per no oblidar-la de nou i per impulsar nous projectes expositius en el futur”. 

L’exposició s’ha complementat amb la mostra col·lectiva «Una de sola no és res. Un homenatge plàstic a Roser Bru», comissariada per l’artista Paula Bonet, que aprofundeix en l’herència creativa de Roser Bru a través de la mirada de joves creadores, alumnes del taller La madriguera, i que es pot visitar fins al pròxim 6 d’abril. 

«Roser Bru. Superar la distància» segueix la línia expositiva del Museu d’Art de Girona per difondre obra de dones artistes rellevants del panorama creatiu català, com ja va fer amb les mostres «Esclats d’un instant. L’aportació de les dones artistes al Fons d’Art del diari Avui» (2023-2025), «Feresa de silenci. Les artistes de la revista Feminal» (2022-2023), «De París a Girona. Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya» (2018-2019) o «Olga Sacharoff: pintura, poesia, emancipació» (2017-2018). 

Per altra banda, el md’A ja es prepara per inaugurar dues noves exposicions: «Mestres de l’art català del segle XX. Col·lecció Bassat», comissariada per Joan Gil Gregorio i Conxita Oliver, que obrirà les portes el 9 de maig amb 67 peces de 63 artistes de renom; i «Sentir / Expressar», comissariada per Fina Duran i Mercè Pomer, que s’inaugura el 7 de juny amb obres de Ricard Aymar, Francesca Riu, Tura Sanglas i Jordi Tolosa, i que itinerarà posteriorment pel Museu d’Art de Cerdanyola, la Fundació Palau i Can Manyé. 

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.