Pintem sense colors

PRESENTACIÓ

El taller «Pintem sense colors» és una activitat de descobriment. Mitjançant l’observació de les obres d’art de la col·lecció permanent del Museu, farem un viatge a través de la història per esbrinar quines substàncies naturals s’empraven per crear els colors en la pintura. Ens espera tot un univers de materials sorprenents: des del refinat lapislàtzuli fins a elements vegetals com el safrà. Tot això i molt més ens ensenyarà a pintar sense colors.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

«Pintem sense colors» és una activitat destinada a pràcticament tots els cursos de l’educació primària (de 1r a 4t de primària) i busca explicar el procés d’elaboració dels pigments a partir d’elements presents a la natura. A través d’una pregunta en forma de repte, s’insta l’alumnat que pensi com és possible que fa mil anys poguessin pintar interiors d’edificis, quadres, etc. i que encara avui es conservin. A partir de les seves respostes s’iniciarà el recorregut per les sales
d’exposició permanent del Museu. Mitjançant un itinerari cronològic, es parlarà sobre la pintura sobre pedra, sobre fusta i finalment sobre tela. A partir de les preguntes i comentaris dels alumnes, l’educadora proporcionarà material de suport d’una maleta didàctica i s’aniran descobrint els orígens dels colors. Després s’arribarà al punt de descoberta on, d’una manera lliure, l’alumnat descobrirà els pigments originals en pols i els llocs d’on s’extreuen, així com les coles d’origen natural i els diferents suports. Finalment, a la sala taller, s’experimentarà les possibilitats que els elements de la natura ofereixen per a l’elaboració de pigments. En grups de treball reduïts, els alumnes prepararan pigment negre amb carbó, blau anyil amb flors triturades, taronja amb safrà, etc. Aquests colors serviran per acolorir alguns detalls d’obres del Museu i així fer una interpretació pròpia i original d’una obra d’art.

OBJECTIUS

Conèixer el procés d’elaboració dels pigments a partir de substàncies naturals.

……………………..
Facilitar l’apropament al fet creatiu des d’un vessant interdisciplinari que inclou les àrees visual i plàstica, llengua i coneixement del medi.

……………………..
Estimular la imaginació i la creativitat així com l’autonomia i la relació social amb el grup.

NIVELL EDUCATIU

Cicle inicial i cicle mitjà d’educació primària
(1r, 2n, 3r i 4t)

…………….

LLOC DE REALITZACIÓ
Museu d’Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12
Girona

…………….

DURADA
2 hores

…………….

PREU
Grups de 21 a 30 alumnes: 3,30€/alumne
Grups de menys de 21 alumnes: 66€/grup
Indika: 0,99€/alumne

…………….

INSCRIPCIONS
Servei Educatiu del Museu d’Art de Girona
De dimarts a divendres de 9 a 13 h

Tel. 972 41 40 58
reserves.girona.acdpc@gencat.cat

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.