Postectura. La construcció del demà

En el context cultural de postguerra, petites iniciatives individuals es converteixen en grans avenços col·lectius. És el cas de Postectura, un grup creat l’any 1950 per sis joves artistes que contribuiren de manera decisiva en la regeneració artística i cultural de la Catalunya dels anys cinquanta. Postectura, format pels pintors Joaquim Datsira, Esther Boix i Ricard Creus i els escultors Subirachs, Torres Monsó i Martí Sabé, defensava un retorn a l’humanisme, una aproximació sensible a la realitat, que es contraposava a l’academicisme buit de contingut aleshores en boga.
Només van celebrar una sola exposició a les Galeries Laietanes però, malgrat la seva curta activitat, aquesta mostra va deixar una empremta profunda en les seves trajectòries artístiques i en el context artístic del moment. L’exposició de Postectura simbolitza l’inici conscient de la vida artística dels seus integrants i l’oposició frontal als postulats caducs de l’art oficial. Aquesta exposició, doncs, aprofundeix en els orígens d’aquest grup i en el context artístic i social que van viure per donar a conèixer la iniciativa d’aquells joves artistes que van fer sentir la seva veu i van treballar per construir un context artístic més lliure i modern, d’acord amb els nous temps que encara havien d’arribar.

Inauguració: dissabte 21 de maig, a les 19.00 h

Ho organitza: Museu d’Art de Girona.
Comissariat: Bernat Puigdollers
Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia trucant al 972 20 38 34
Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.