Entre 1873 i 1905 el pintor Jaume Pons Martí realitzà dos olis de petites dimensions, als quals es va practicar una restauració completa. El projecte es dugué a terme per aturar la degradació de les obres, que s’havia accentuat en els darrers temps. Les intervencions realitzades es van centrar en l’estabilització del suport, la neteja superficial i la protecció del material pictòric.

La restauració es va acompanyar d’un estudi historiogràfic que ha ajudat a determinar-ne la cronologia i esbrinar la localització exacta dels elements representats. En l’estudi es conclou que ambdós quadres mostren un fragment de la muralla desapareguda de Girona, concretament la Porta de Figuerola, que conformava l’accés al Baluard homònim, al lloc on actualment hi ha l’edifici de Correus. Les dues teles serviren al pintor per a representar un mateix element arquitectònic des de dos punts de vista oposats: un des de la mirada de qui entra a la ciutat i l’altre vist per aquell que en surt.

 

Obres:

Porta de Figuerola, número de registre: 205.207

Portal de Girona, número de registre: 205.209

PDF de Jaume Pons Martí

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.