Visita teatralitzada a l’obra “El Gran Dia de Girona”

“El gran dia de Girona” és l’obra de cavallet més gran de la història de la pintura catalana (4,96 x 10,82 m). Va ser realitzada per Ramon Martí i Alsina entre 1863 i 1864.

L’obra reflecteix el moment posterior a la batalla que va tenir lloc el dia 19 de setembre de 1809, durant la Guerra del Francès, quan l’exèrcit invasor va intentar un atac definitiu contra la ciutat de Girona, que va resistir l’atac seguint les ordres del general Álvarez de Castro.

L’escena de la pintura està situada al lloc on van succeir els fets del dia 19 de setembre de 1809. Es pot localitzar per l’arquitectura que es troba al fons de la pintura, on s’aprecien les torres que pertanyen a la catedral de Girona i la de l’església de Sant Fèlix. Davant d’aquests edificis es troben les muralles de la ciutat a la zona de la Torre Gironella.

Actualment forma part de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya i es troba exposada en dipòsit a la seu de la Generalitat de Catalunya de Girona, a l’església de l’antic Hospital de Santa Caterina. En aquesta visita teatralitzada us proposem descobrir els secrets que s’hi amaguen.

Activitat a càrrec del Servei d’Activitats Educatives del Museu d’Art de Girona.

DATA: dissabte 13 i diumenge 14 d’octubre de 2018, a les 12 h

PREU: 4,5 €. Amics del md’A: 3 €.

RESERVES: Places limitades. Es recomana la reserva prèvia al telèfon 972 20 38 34.

ADREÇAAntic Hospital de Santa Caterina (Plaça Pompeu Fabra, 1, Girona)

Anar a la part superior de la pàgina Anar a la part superior de la pàgina
Anar a la pàgina de venda d'entrades Anar a la pàgina de venda d'entrades Entrades Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Anar a la pàgina del formulari per rebre el butlletí Newsletter Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Anar a la pàgina del formulari de contacte per enviar un missatge Contacte

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.